Glasuri de colindători pe Ostrovul Sfântului Calinic PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   

Glasuri de colindători pe Ostrovul Sfântului Calinic
Centrul Social-Cultural Sfântul Calinic de la Mânăstirea Cernica a primit duminică, 19 decembrie 2010 colindători.

După slujba Sfintei Liturghii, începând cu ora 13:00, credincioșii prezenți la Sfânta Mânăstire, precum și alți invitați, alături de părinții mereu cu emoție și dragoste în priviri s-au bucurat de prezența colindătorilor, ale căror glasuri au făcut să răsune întregul ostrov pe care, ca într-o poveste, sunt așezate mânăstirea și centrul social cultural.

Concertul de colinde, prilejuit de Sfânta Sărbătoare a Naşterii Domnului Iisus Hristos și intitulat "Ostrovul colindelor", a fost susținut de trei grupuri: membrii ansamblului ”Mioriţa” al Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului – Sector 5, ansamblu în rândurile căruia evoluează copii din Centrul de plasament ”Sfântul Nicolae şi din Centrul de minori ”Cireşarii II”, aceștia din urmă, recent întorși de la un festival de muzică, organizat în Turcia, unde au luat Premiul I pentru interpretare, precum şi elevi ai Şcolii nr. 175 – ”Sfântul Nicolae”, copii talentaţi ce formează Grupul vocal ”Floare de colţ”, pregătiţi de doamna învăţător Adriana Piele şi de doamna profesor Lucia Dănilă.

Invitaţii speciali, în concert, Ansamblul ”Veselia” de pe Valea Izei, Maramureş, sub bagheta maestrului Ionuţ Sidău, au încântat auditoriul cu piese tradiționale românești, dar și cu frumosul port moroșan pe care locuitorii acestui ținut îl păstrează cu sfințenie.

Prin purtarea de grijă și cu binecuvântarea sufletistului și blândului stareț al Sfintei Mânăstiri Cernica, protosinghelul Maxim Badoiu, dar și prin bunăvoința și dărnicia unor credincioși cu inima deschisă și multă dragoste pentru copii, colindătorii au primit cadouri constând în iconiţe, calendare, cărţi de rugăciuni şi cărţi pentru copii, dulciuri, fructe, dar şi tradiţionalele mere, nuci şi covrigi.

Concertul Ostrovul colindelor de la Centrul Social-Cultural Sfântul Calinic a adus, odata în plus, bucurie în sufletele celor prezenți, dar mai ales speranță și un strop de candoare, în așteptarea mărețului praznic al Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos.

Costel Rotaru
Coordonator programe